100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Als fietser aangereden door een auto? Deze stappen moet u zetten!

Table of contents

Heeft u letselschade opgelopen, omdat u bent aangereden door een auto op de fiets? Lees hier welke stappen u moet zetten. Als fietser bent u kwetsbaar in het verkeer, hierdoor wordt u extra beschermd door de wet. In de meeste gevallen ligt de aansprakelijkheid bij de automobilist, toch is het belangrijk om alle hieronder genoemde stappen te doorlopen.

1.      Zorg voor veiligheid

Na een aanrijding op de fiets met een auto is het belangrijk dat je jezelf in veiligheid brengt. Probeer jezelf naar een veilige plek te verplaatsen, bijvoorbeeld naar de stoep of een perkje in de buurt. Het vermindert de kans op nog meer schade of letsel. Beoordeel vervolgens of je zelf gewond bent en of eventuele medepassagiers pijn ervaren.

2.      Bel medische hulp

Bel altijd direct na het ongeval medische hulp. Uw verwondingen kunnen misschien mild lijken, adrenaline zorgt er vaak voor dat je minder pijn ervaart. Hierdoor kunnen sommige symptomen of pijntjes pas ervaren worden na enkele uren. Beschrijf de aanrijding als fietser met de auto zo nauwkeurig mogelijk aan de hulpverlener, zodat hij of zij een ambulance kan sturen. De ambulance evalueert vervolgens de situatie en vervoert u indien nodig naar het ziekenhuis. Vergeet niet om alle symptomen die u voelt te vermelden, hoe klein ze misschien ook lijken.

3.      Meld het ongeval bij de politie

Als u uzelf in veiligheid heeft gebracht en medische hulp heeft gebeld, is het verstandig om het noodnummer nog een keer te bellen. Echter, deze keer om de politie in te schakelen. Vermeld dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Beschrijf het incident en de locatie nauwkeurig, zodat de politie zo veel mogelijk informatie heeft om de situatie te beoordelen. Door de politie erbij te betrekken, wordt er een officieel rapport opgesteld dat later van groot belang kan zijn.

4.      Verzamel informatie

Na het ongeval is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie te verzamelen, zeker als u een letselschadeclaim wilt indienen. Noteer informatie zoals de naam, het adres, het telefoonnummer en de verzekeringsgegevens van de automobilist. Probeer ook contactgegevens te verzamelen van eventuele getuigen van het ongeval. Maak ook foto’s van de plek van het ongeval, de schade aan uw fiets en eventueel zichtbare verwondingen. Deze informatie kan van pas komen, zeker als u een claim gaat indienen.

5.      Zoek juridisch advies

Als u bent aangereden door een auto op een fiets, terwijl het niet uw schuld was, kunt u een letselschadeadvocaat inschakelen. De advocaat kan u helpen bij het beschermen van uw rechten en het verkrijgen van een vergoeding waar u recht op heeft na een aanrijding op uw fiets met een auto. Zodra u medische zorg heeft gekregen, is het verstandig om contact op te nemen met een ervaren advocaat die gespecialiseerd is in verkeersongevallen. Een advocaat kan u adviseren over uw rechten, begeleiden door het proces van de claim en ondersteunen bij het onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen. De advocaat kan ook inschatten of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding na een aanrijding op de fiets.

6.      Volg medische behandelingen

Na de aanrijding als fietser met een auto is het belangrijk om alle medische adviezen op te volgen. Misschien voelt u zich al vrij snel weer goed en heeft u het gevoel dat de behandelingen overbodig zijn. Neem de behandelingen van de dokter serieus, zodat u zo snel mogelijk hersteld. Volg de opgegeven fysiotherapie en gebruik de voorgeschreven medicijnen, het herstel kan soms langer duren dan u wenst.

7.      Houd alle documentatie bij

Als u een claim wilt indienen, heeft u zo veel mogelijk informatie nodig. Het nauwkeurig bijhouden van alle documentatie heeft grote invloed op het proces van het indienen van een letselschadeclaim. Bewaar alle medische rapporten, correspondentie met verzekeringsmaatschappijen en eventuele rekeningen zorgvuldig. Hou desnoods een compleet dossier bij waarin alle kosten en uitgaven rondom het ongeval weergegeven worden. Medische rekeningen, transportkosten en verloren inkomsten als gevolg van eventuele arbeidsongeschiktheid, zijn belangrijke financiële posten die invloed kunnen hebben op de uitslag van de letselschadeclaim. Alle informatie die u kunt bewaren, kan van pas komen in uw voordeel.

8.      Zorg voor emotionele steun

Een verkeersongeval brengt niet alleen fysiek ongemak met zich mee, het heeft ook mentale en emotionele gevolgen. Maak het bespreekbaar en zoek steun bij vrienden, familieleden of professioneel hulp die u helpen bij het omgaan met het trauma. Praat openlijk over uw emoties en over uw gevoelens, zodat anderen weten waar u doorheen gaat. Het is ook mogelijk om professionele hulp in te schakelen, krop uw gevoelens niet op.

9.      Wees voorzichtig in het verkeer

Na een aanrijding als fietser met een auto is het volledig normaal dat u terughoudend bent om weer te weg op te gaan. Echter, als u besluit weer te gaan fietsen, wees voorzichtig en alert en neem eventueel extra voorzorgsmaatregelen. Volg de verkeersregels goed op, draag eventueel reflecterende kleding en vermijd de drukke wegen tijdens de spitsuren. Zo kunt u veilig weer de weg op, zonder angst of vervelende gevoelens.

Een verkeersongeval zit een klein hoekje, maar het is belangrijk om meteen de juiste stappen te zetten. Met deze blog weet u precies waar u aan toe bent en wat u niet moet vergeten als u bent aangereden door een auto op de fiets. Heeft u nog meer vragen over een aanrijding tussen een fiets en een auto, lees dan ook onze blog met antwoorden op 10 veelgestelde vragen.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram