100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Eenzijdig ongeval met scooter, wat nu?

Table of contents

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Zo ben je met een scooter meer fragiel in plaats van met een auto, maar kunnen er nog altijd ongelukken gebeuren. Zo kan je verzeild raken in een ongeluk of maak je zelf een ongeluk. In beide gevallen zal de situatie niet fijn zijn. In de situatie dat jij een eenzijdig ongeval met scooter hebt zullen er echter andere maatregelen genomen moeten worden. In deze blog gaan we in op enkele dingen die u moet weten als deze situatie zich voordoet.

Wat moet je doen na een scooterongeval?

Na een eenzijdig scooter ongeval zijn er enkele stappen die je kan ondernemen om ervoor te zorgen dat de situatie soepel afgehandeld kan worden.

  1. Zorg ervoor dat je zelf in veiligheid komt. Schakel indien nodig de medische hulp in.
  2. Verzamel informatie. (Hoe is het ongeluk gebeurd, welke schade is er aan jou of de scooter).
  3. Meld het ongeval bij de verzekering.
  4. Raadpleeg eventueel een juridisch expert om je belangen te behartigen.

Het is natuurlijk logisch dat als er een ongeluk gebeurt is je flink bent geschrokken. In deze situaties kunnen emoties ook wel eens de overhand nemen. Dat is dan ook meer dan normaal, maar je moet ook realistisch naar de situatie blijven kijken. Als je gebruik maakt van deze stappen kan je ervoor zorgen dat het eenzijdig ongeval met de scooter zo snel mogelijk wordt opgelost.

Kan je een vergoeding krijgen bij een eenzijdig ongeval met scooter?

Hoewel veel mensen het niet verwachten is het mogelijk om een schadevergoeding te krijgen. Het is echter wel belangrijk dat je verzekerd bent met een Schadeverzekering voor Opzittenden. Dit is een speciale verzekering die jouw letselschade vergoed. In dit geval wordt er dus niet gekeken naar wie er schuldig was in de situatie, want dat was jij zelf. Dus als jij door een eenzijdig ongeval met een scooter schade op loopt, is het mogelijk dat dit alsnog wordt vergoed.

Welke schade kan zich voordoen bij een scooter ongeval?

Als een scooter ongeval plaats vindt, gaat dit meestal gepaard met enkele beschadigingen. Zo kan er materiële schade zijn of immateriële schade. Onder materiële schade verstaan we schade die direct is uit te drukken in geld. Zo kan je bij materiële schade denken aan onder andere schaden aan je scooter of medische kosten. Naast materiële schade is het ook nog mogelijk dat er immateriële schade bij komt kijken. Deze schade kan komen in vormen zoals een whiplash, bot breuken of PTSS. Dit zijn natuurlijk varianten van schade wat je zo snel mogelijk opgelost wilt hebben, want het beïnvloed je dagelijks leven.

Hoe vaak komt letselschade voor bij een scooter ongeval?

Helaas komt letselschade bij scooterongevallen vrij regelmatig voor. Scooterrijders worden door de wet gezien als kwetsbare bestuurders. Over het algemeen lopen scooterrijders een verhoogd risico op letsel bij een botsing of valpartij. In het geval van een eenzijdig scooter ongeval is er een grote kans dat je dus letselschade oploopt.

Hoe kunt u het beste herstellen van de klachten

In het geval van een ongeluk zullen hier de desbetreffende klachten mee gepaard gaan. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met de dokter. Via hier kan er gekeken worden welke precieze breuken, kneuzingen of scheuren aanwezig zijn. Hierop kan een plan worden voortgeborduurd zoals met een fysio of operaties. In bepaalde situaties is het mogelijk dat u tijdelijk arbeidsongeschikt zult zijn, maar in veel gevallen zult u na een tijdje weer aan het werk kunnen.

Een ongeluk kan veel veranderen in uw dagelijks leven. Door middel van snel en juiste actie te ondernemen kan de situatie snel afgehandeld worden. Hierna is het mogelijk om de situatie achter u te laten en langzaam te beginnen met het herstelproces. Heeft u nu schade opgelopen en weet u niet wat u moet doen? Door middel van ons contactformulier in te vullen kunt u samen met ons team gaan kijken wat de mogelijkheden zijn voor u.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram