100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Psychische klachten na auto ongeluk met letselschade

Table of contents

Na een auto-ongeluk kunnen de fysieke verwondingen voor de hand liggen, maar de impact op onze mentale gezondheid wordt vaak over het hoofd gezien. Het is belangrijk om te begrijpen dat psychische klachten na auto ongeluk veelvoorkomend zijn en serieus genomen moeten worden. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten mentale klachten die kunnen optreden na letselschade. Ook bespreken we hoe je ze kunt herkennen, behandelen en welke vergoedingen ervoor beschikbaar zijn.

Hoe ontstaan mentale klachten na letselschade?

Er kunnen veel verschillende soorten mentale klachten ontstaan na een letsel of ongeval. De intensiteit van de klachten hangt nauw samen met de impact van het ongeval. Bij een licht ongeval zullen de mentale klachten dus een stuk minder zwaar zijn dan bij een zwaar ongeval. Bij lichte ongevallen spreken we over een kleine onverwachte botsing of klein niet gevaarlijk ongeluk. Er kunnen psychische klachten ontstaan, maar meestal zijn deze mild van aard. Meestal voelt het slachtoffer zich tijdelijk wat neerslachtiger en minder veilig in het verkeer. Bij zwaardere ongevallen, zoals een trauma na auto ongeluk, zijn de klachten een stuk intenser. Slachtoffers kunnen dan last hebben van paniekaanvallen, angst gedachtes of flashbacks. Wij raden aan om altijd een gratis schadeclaim in te laten vullen, u verdient het om vrijblijvend geholpen te worden. Ook als passagier heeft u hier recht op.

Wat zijn de soorten mentale klachten na een auto ongeluk?

Er kunnen een heleboel verschillende soorten mentale klachten ontstaan na een ongeval of letsel. Soorten mentale klachten na een auto ongeluk bestaan onder andere uit:

  1. Angststoornissen: Een van de meest voorkomende mentale klachten na een auto ongeluk zijn angststoornissen. Dit varieert van algemene angst tot paniekaanvallen en soms zelfs fobieën. Een traumatische ervaring kan al snel leiden tot intense gevoelens van angst, zelfs bij dagelijkse activiteiten.
  2. Klachten aan zelfbeeld: Een ongeluk kan flinke schade toebrengen op het uiterlijk van iemand. Er kunnen flinke littekens, schrammen of verminkingen ontstaan. Al met al niet ideaal voor je uiterlijk. Buiten het uiterlijk kan het ook invloed hebben op je innerlijk en zorgen dat je jezelf als minderwaardig gaat zien. Dit kan zorgen voor enorme gevoelens van waardeloosheid en onzekerheid.
  3. Depressie: Dit is een veel voorkomende reactie op letselschade. Het begint met neerslachtigheid, maar wanneer dit meerdere maanden aanwezig is spreken we al snel van een depressie. Meestal uit zich dit in gevoelens van verdriet, hopeloosheid en verlies van interesse in activiteiten. Het is een mentale ziekte die voor een grote onbalans zorgt in iemands leven en het vermogen om te functioneren.
  4. PTSS: Posttraumatische stressstoornis kan optreden na een trauma bij ongeval, zoals bij een zwaar auto ongeluk. PTSS uit zich in flashbacks, nachtmerries, overmatige waakzaamheid of vermijdingsgedrag van bepaalde plekken of voertuigen. Deze mentale klacht heeft een grote invloed op de kwaliteit van iemands leven.

Wat moet u doen bij het herkennen van een deze klachten?

Herkent u een of meerdere van deze klachten? Dan is het belangrijk dat u op tijd op zoek gaat naar hulp. Hoe langer u ermee wacht, hoe moeilijker het wordt dit op te lossen. Bij te lang wachten kunnen psychische klachten na auto ongeluk zelfs chronisch worden. Dat wilt u natuurlijk koste wat kost voorkomen! Verder kan u hierdoor in aanmerking komen voor een schadevergoeding in de vorm van smartengeld. Deze financiële meevaller kan u misschien helpen om weer tot andere gedachten te komen en het verwerkingsproces makkelijker te maken.

De behandeling van mentale klachten

Om de mentale klachten goed te behandelen, dient u door een uitgebreid behandeltraject te gaan. Meestal begint dit bij een lokale huisarts of medisch specialist en bestaat dit uit meerdere praat- of coachsessies. Mochten de klachten toch aanhouden of verergeren? Dan wordt hij of zij doorgestuurd naar een GGZ gespecialiseerde specialist. Onze letselschade specialisten zijn bekend met dit traject en kunnen u voorzien van tips of meer informatie. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen!

Vergoeding voor psychische klachten na auto ongeluk

Slachtoffers van letselschade kunnen in Nederland eenvoudig aanspraak maken op een vergoeding voor geleden schade. Hieronder kunnen psychische klachten vallen. Voordat u aanspraak kunt maken op een vergoeding, moet u wel voldoen aan enkele randvoorwaarden.

  1. Er is sprake van aansprakelijkheid; U moet bewijs kunnen aantonen dat de tegenpartij verantwoordelijk is voor het ongeval en uw letsel.
  2. Er bestaat een causaal verband tussen uw mentale welzijn en het ongeval: Er moet voldoende bewijs zijn die erop duiden dat de mentale klachten zijn veroorzaakt door het auto ongeluk en niet zijn ontstaan door een andere oorzaak.
  3. De schade omvang: Zowel de financiële als emotionele gevolgen van de klachten moeten in kaart kunnen worden gebracht. Hieronder vallen verlies van inkomen, medische kosten en pijn en lijden.

We begrijpen dat het bovenstaande vrij overweldigend naar u kan overkomen. Om het u allemaal wat makkelijker te maken, kunt u een letselschadeadvocaat in de hand nemen. Hij of zij kan u helpen met jet verzamelen van bewijsmateriaal, onderhandelen en het indienen van een claim voor vergoeding. Hier zitten verder geen kosten aan verbonden omdat dit vanuit de overheid vergoed wordt.

Schakel de hulp van onze letselschade professionals in

Mentale klachten kunnen net zo als een whiplash na letselschade grootte invloed uitoefenen op uw dagelijks leven. Het is dan ook belangrijk om deze klachten tijdig te herkennen en te behandelen. Dit zal u helpen om het herstelproces te bevorderen. Daarnaast kunt u altijd onze hulp inschakelen wanneer u vragen heeft over schadevergoeding of smartengeld. Al meer dan 15 jaar zijn wij een vertrouwde partner voor advies en ondersteuning bij het claimen van schadevergoedingen door letselschade. Wij kunnen u helpen met het indienen van een succesvolle schadeclaim en het behalen van een schadevergoeding die u verdient!

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram