100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Scooterongeluk door een fietser, Wat nu?

Table of contents

Je rijdt op je scooter en plotseling word je aangereden door een fietser. In dit scenario zal er veel stress en verwarring ontstaan, wat ook compleet logisch is. U als bestuurder van de scooter kunt hier letsel van krijgen wat gevolgen heeft op uw dagelijks leven. Na afloop van de situatie zullen er ook nog extra vragen opduiken bij u waar u graag een duidelijk antwoord op zou willen hebben. Naast de schadeclaim, die u hier gratis kan laten opzetten, zijn er nog enkele andere dingen die u zowel op het moment zelf moet doen als erna. Wij gaan voor u alles op een rijtje zetten zodat u voorbereid bent mocht de situatie zich ooit voordoen.

Hoe kan een scooterongeluk tot stand komen?

Een ongeval zit natuurlijk in een klein hoekje, maar het kan toch altijd gebeuren. Zo zijn er enkele factoren die een grote rol kunnen spelen in dit proces. Een van de belangrijkste redenen waardoor een scooter aangereden kan worden door een fietser is door middel van gebrek aan zichtbaarheid. Fietsers die plotseling van richting veranderen of onverwachte manoeuvres maken. Deze acties kunnen ervoor zorgen dat de scooterrijder geen tijd meer heeft om in te grijpen en hierdoor een ongeluk ontstaat. Sommige fietsers negeren verkeersregels zoals het stoppen voor rood licht. In dit geval kan het leiden tot een scooter die aangereden wordt door een fietser.

Wie is aansprakelijk?

In het eerste opzicht zou je verwachten dat de fietser voor 100% aansprakelijk zal zijn voor de kosten, want de fietser heeft het ongeluk veroorzaakt. In de praktijk wijst echter dat dit gecompliceerder ligt dan je zou verwachten. Zo zou het kunnen zijn dat enkele factoren kunnen veroorzaken dat de scooter 100% van de schade moet betalen. Dit is vanwege de wetgeving met betrekking tot verschillende wetten. In deze wetten staat onder andere dat aangezien een scooter wordt geclassificeerd als een motorvoertuig dat de scooterrijder schuldig is. Deze wet geldt zolang de scooterrijder verzekerd is en dus beschikt over een geldig rijbewijs. Is dit niet het geval? Dan is de scooterrijder hoofdelijk privé aansprakelijk.Het is daarom verstandig om juridische hulp in te schakelen mocht u als scooter aangereden worden door een fietser. In dit proces wordt er gekeken welke factoren duidelijkheid kunnen geven met betrekking tot de situatie. In sommige gevallen is het mogelijk dat de kosten compleet of deels vergoed moeten worden door de fietser.

Welke klachten kunnen optreden na een scooterongeval?

Bij een ongeval kunnen enkele klachten optreden die ervoor kunnen zorgen dat uw dagelijks leven wordt beïnvloed. Zo kunt u last krijgen van een whiplash, bot breuken, kneuzingen, blauwe plekken of zelf PTSS. Naast de immateriële schade kan er ook nog materiële schade bij komen kijken zoals de kosten aan uw scooter of fiets. Dit zijn dingen die u kunt opgeven aan de verzekering.

Welke maatregelen moet u nemen?

Als u als scooter wordt aangereden door een fietser zal het moment zelf stressvol en verwarrend zijn. Het is echter belangrijk om de juiste handelingen uit te voeren voordat er onduidelijkheden komen.

  • Zorg dat uzelf z.s.m. in veiligheid bent
  • Verzamel zo veel mogelijk bewijsmateriaal m.b.t. de situatie. Denk hierbij aan foto’s en gegevens van beide voertuigen
  • Vul het schadeformulier in met juiste informatie
  • Schakel de politie in mocht het nodig zijn
  • Laat een huisarts onderzoeken naar eventuele verborgen klachten en laat dit vastleggen in het medisch dossier

Als u op uw scooter bent aangereden door een fietser heeft u in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Met deskundige hulp van letselschadezorg weet u zeker dat al uw belangen op een correcte wijze worden behartigd. Helaas gebeuren er nog altijd ongelukken, maar met de juiste hulp kunt u zo snel mogelijk beginnen met uw herstel.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram