100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Spier verrekt in uw nek na een ongeluk? Dit kan een whiplash zijn

Table of contents

Een ongeluk kan soms grote gevolgen hebben, waaronder een verrekte nekspier. Meestal gaat dit vanzelf over, maar door grote impact kan dit blijvende schade veroorzaken. Het is belangrijk om de symptomen en mogelijke oorzaken van een verrekte nekspier te begrijpen, omdat dit kan wijzen op een ernstiger letsel, zoals een whiplash. In deze blog gaan we hier meer over vertellen. We vertellen kort over de klachten, oorzaken en leggen dan een verband met een whiplash. Verder geven we wat meer informatie over de behandeling en de gevolgen.

Klachten van een verrekte nekspier

Na een ongeluk kunnen mensen last krijgen van verschillende klachten die wijzen op een verrekte nekspier. Bij een spier verrekt in de nek ontstaat er vaak pijn en stijfheid in de nekregio. Ook kan dit gepaard gaan met hoofdpijn, duizeligheid en een beperkte mobiliteit. Het herkennen van deze klachten is essentieel, omdat ze kunnen wijzen op een potentiële nekblessure die medische aandacht vereist.

Klachten van een whiplash

De oorzaken van een verrekte nekspier kunnen zeer divers zijn, maar komen vaak voort uit abrupte bewegingen of impact, zoals bij een auto-ongeluk of een val. Zulke krachtige bewegingen met aanzienlijke impact, kunnen al snel de nek overbelasten. Vaak zal dit leiden tot verrekkingen, scheuren of andere verwondingen in de nek. Het is cruciaal om de symptomen goed te begrijpen en een juiste diagnose te stellen. Echter zijn er een aantal symptomen die in verband staan met een whiplash

 • Hoofdpijn (u heeft pijn aan een kant van uw hoofd en deze trekt door naar uw achterhoofd of nek)
 • Nekpijn (de nekpijn verergert zodra u beweegt en u kunt de nek beperkt bewegen)
 • Schouderklachten (gespannen en pijnlijk, u kunt de schouders beperkt bewegen en de pijn straalt door naar uw nek of hoofd)
 • Concentratieproblemen (u vergeet plotseling dingen, u kunt geen ingewikkelde taken meer uitvoeren of u kunt geen film meer afkijken)

Heeft u last van een van deze symptomen na een auto-ongeluk? Neem dan direct contact op met een medisch specialist!

Wij bieden u juridische hulp

In veruit de meeste gevallen is een verrekte nekspier, die kan zorgen voor een whiplash, te wijten aan een ongeluk. Meestal is de persoon die deze whiplash oploopt niet de veroorzaker van zo’n ongeluk. Herkent u dit verhaal of bent u zelf het slachtoffer geworden van zo’n situatie? Dan is er een grote kans dat u een schadevergoeding kunt krijgen. Vraag die claim hier direct vrijblijvend aan! Onze juridische specialisten hebben al jarenlang ervaring met zulke schadeclaims en wij hebben voor onze cliënten als veel smartengeld opgeleverd. Een indicatie van de hoogte van dit bedrag is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk nauw samen met een uitgebreid onderzoek en juridische procedure. Wenst u meer informatie hierover te ontvangen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Verband tussen verrekte spieren in de nek en whiplash

Verrekte nekspieren kunnen al snel een vroegtijdige indicatie zijn van een whiplash. Vooral wanneer het ongeluk bestond uit een plotselinge en krachtige voorwaartse en achterwaartse beweging van het hoofd. Als dit gepaard gaat met veel impact kan dit zorgen voor beschadiging van de nekspieren en ligamenten. Als gevolg hiervan ontstaat er een verrekking en dit kan zich al snel omzetten tot een whiplash. Het verschil tussen een whiplash en een gewone verrekking is te herkennen aan een aantal symptomen.

De symptomen van een whiplash

Een whiplash en nek verrekking hangen nauw met elkaar samen. Toch zijn er een aantal symptomen die duiden op de aanwezigheid van een whiplash.

 • Plotselinge vermoeidheid
 • Klachten bij het slikken
 • Overmatig transpireren
 • Mentale klachten (depressie, somberheid of angst)
 • Slaapproblemen
 • Plotselinge schommelingen in lichaamstemperatuur

Heeft u last van een van de bovenstaande klachten? Informeer dan altijd een medisch specialist. Zo kunt u op tijd hulp krijgen bij de klachten en erger voorkomen.

Behandeling van verrekte spieren in de nek en een whiplash

De behandeling van verrekte spieren in de nek en een whiplash kunnen zeer complex en uitgebreid zijn. In essentie bestaat het uit twee kern onderdelen: rust & fysiotherapie. Hieronder hebben wij een kort overzicht gegeven van behandelmethoden bij een whiplash.

 • Fysiotherapie
 • Warmte- en ijsbehandelingen
 • Pijnstillers
 • Chirurgische ingrepen
 • Manuele therapie
 • Een nekkraag

Gevolgen van onbehandelde verrekte spieren en whiplash

De gevolgen van een whiplash kunnen van invloed zijn op uw tijd thuis, vrije tijd en carrière of studie. Bij een onbehandelde whiplash kan dit grote gevolgen hebben. Hieronder geven we hier meer uitleg over.

 • Thuis: Een whiplash kan ervoor zorgen dat u problemen krijgt met bewegen, het kan moeilijk worden om evenwicht te behouden en u kunt zelfs problemen krijgen met dingen te onthouden. Dit maakt het doen van dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen, een stuk moeilijker.
 • Vrije tijd: In de meeste gevallen ontstaat een whiplash na een heftig (auto)ongeluk. Deze situatie kan ervoor zorgen dat u last krijgt van een angstig gevoel. Daarnaast kan dit gepaard gaan met moeite hebben om de situatie goed te verwerken. Al met al kan dit ervoor zorgen dat de persoon zich meer terugtrekt uit sociale situaties en kan het zelfs leiden tot sociaal isolement.
 • Carrière of studie: Een whiplash maakt al uw dagelijkse activiteiten moeilijker en dit geldt dus ook voor uw studie of werk. U kan meer moeite krijgen met plannen, u moeilijker zelf verplaatsen of hebt misschien te veel pijn om goed te functioneren.

Hoe werkt het herstelproces?

Het is belangrijk om te weten dat er altijd kans is op grote problemen na een whiplash. Ondanks alle zorg, kunnen er nog steeds lange termijn klachten zoals deze van een whiplash ontstaan. Dit is helaas niet te voorkomen.

Het herstelproces van verrekte spieren in de nek en een whiplash vereist geduld en toewijding. Om dit succesvol te laten verlopen is er een combinatie van rust, fysiotherapie, oefeningen en andere medische interventies nodig. Een geleidelijke terugkeer naar normale activiteiten onder begeleiding van een professional is belangrijk om verdere schade te voorkomen en een volledig herstel te bevorderen.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram