100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Met uw opgevoerde scooter aangereden door een auto? Wij kunnen u helpen

Table of contents

Een brom- of snorfiets wordt niet gezien als een zwakke verkeersdeelnemer, want het is een motorvoertuig. Als u aangereden wordt met uw opgevoerde scooter en de tegenpartij is verantwoordelijk, wordt de schade vergoed door de andere weggebruiker of de desbetreffende verzekeringsmaatschappij. Dit hoeft echter niet in elke situatie, want het kan ook gezien worden als uw eigen verantwoordelijkheid. Hieronder zullen wij dieper ingaan op enkele van deze situaties, hoe het proces eruit gaan zien en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat moet u doen bij een scooterongeval?

Ongeacht de situatie zijn er enkele stappen die genomen moeten worden als er een ongeluk is gebeurd. Enkele stappen die genomen moeten worden zijn:

  1. Beoordeel uw eigen gezondheidstoestand, zorg ervoor dat u kalm blijft en zorg dat u in veiligheid komt.
  2. Bel 112.
  3. Noteer de gegevens van de tegenpartij. Hierbij moet u denken aan de naam, adres, telefoonnummer en de verzekeringsgegevens. In gevallen van een auto of scooter raden wij u ook aan om het kenteken te noteren.
  4. Probeer zo veel mogelijk beeld materiaal te verzamelen. Denk hierbij aan heldere foto’s en filmpjes.

Opgevoerd motorvoertuig is niet verzekerd

Laten we ten allereerste u afraden om uw brom- of snorfiets op te voeren, want het is niet veilig. Het is mogelijk dat er een ongeluk ontstaat waarbij u langdurige schade kunt overhouden of het nu een eenzijdig ongeval met scooter is of een aanrijding. Bij voertuigen zoals een snor- bromfiets geldt een maximum snelheid. Als er bekend is dat de brom- of snorfiets opgevoerd is zal je niks vergoed krijgen vanuit de verzekering. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het betalen voor de aangebrachte schade. De onverzekerde zal dus voor eigen schade moeten betalen afhankelijk van het eigen risico, maar het is wel mogelijk om een schadevergoeding te krijgen. Dit zal in de meeste gevallen echter geen 100% zijn.

Hoe kunnen wij u helpen?

In het geval dat u met uw opgevoerde scooter aangereden bent door een auto is het van belang om juist te handelen. Ondanks dat u een opgevoerde scooter heeft, is het mogelijk om een schade vergoeding te krijgen. Wij raden u aan om het contactformulier in te vullen, zodat wij contact met u kunnen opnemen. Vanaf dit punt is het mogelijk dat er actie wordt ondernomen met betrekking tot een eventuele schadevergoeding.

Wat wordt niet uitgekeerd door de verzekering?

Als u met uw opgevoerde scooter bent aangereden door een auto zal de verzekering niet de gehele kosten dekken. Dit is dan ook terug te vinden in veelal van de polisvoorwaarden. Het is namelijk niet legaal om te rijden met een opgevoerde scooter en hierdoor ook strafbaar. Het is belangrijk op te merken dat de situatie kan verschillen afhankelijk van de snelheid wat de scooter reed op het moment van het ongeval. Als de scooter harder reed dan de toegestane snelheid kan het zijn dat de verzekering nog minder van de schade gaat uitkeren. Hierbij kan er besloten worden dat het draait om een zaak van eigen schuld.

Wij raden u ten strengste aan dat u zich aan de voorgeschreven regels houdt in het verkeer. In sommige gevallen is het mogelijk om het ongeluk te ontwijken, maar er kunnen ook benauwde situaties ontstaan waarbij u of de tegenstander achterblijft met blijvend letsel. Wij van letselschadezorg kunnen met onze expertise u goed helpen bij het afhandelen van deze situaties. Het is van groot belang dat u zo snel mogelijk kunt beginnen aan het herstelproces.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram