100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Komt u aanmerking voor een schadevergoeding na een aanrijding op de fiets?

Table of contents

De fiets is natuurlijk een van de makkelijkste vervoersmiddelen, maar het is ook een vervoermiddel waarbij snel en gemakkelijk ongelukken gebeuren. Volgens de wet wordt u als fietser gezien als een ‘zwakke verkeersdeelnemer’ en wordt u extra beschermd door de wet. In veel gevallen zult u vaak 50% van de schade vergoed krijgen, maar mocht het zo zijn dat u niet schuldig was aan het ongeluk dan krijgt u 100% vergoed. Wij zullen voor u dieper ingaan enkele belangrijke aspecten die veel kunnen betekenen in het proces van een schadevergoeding bij aanrijding met een fiets.

Wie is aansprakelijk?

In eerste instantie zal er een hoop verwarring zijn als het ongeluk net is gebeurd. Dit is echter ook het moment om snel te kalmeren en uit te gaan zoeken wat er precies is gebeurd. In Nederland vallen fietsers onder de ‘zwakke verkeersdeelnemers’ wet. Dit houdt in dat een fietser meer wordt beschermd in vergelijking tot een motorvoertuig. Op deze manier zal de fietser in veel gevallen minimaal 50% van de opgelopen schade vergoed krijgen. Als de fietser het ongeluk niet schuld is zal dit in veel gevallen oplopen tot 100% van de opgelopen schade. Wie er dus aansprakelijk zal zijn in deze situatie maakt in veel gevallen niet uit, want de fietser wordt beschermd. Door middel van contact op te nemen via deze pagina kan er gekeken worden naar uw eigen situatie en wat dit voor effect op u gaat hebben.

Hoe gaat het proces eraan toe?

Een ongeval met de fiets is natuurlijk niet fijn. In deze situatie kan het zijn er een schadevergoeding te halen valt vanwege de aanrijding op de fiets. Voordat dit definitief besloten kan worden zal er eerst nog een heel proces aan vast zitten. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken gaan wij hieronder uitleggen welke stappen wij samen met u kunnen nemen om ervoor te zorgen dat de situatie zo snel mogelijk verholpen kan worden.

 1. De huidige schade wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Hier zal een totaal schade uit voort komen.
 2. Deze schade zal opgenomen worden in de schadeclaim.
 3. De schadeclaim zal verstuurd worden naar de desbetreffende verzekeraar van de tegenpartij.

Welke soort schade wordt opgenomen in de schadeclaim?

De soort schade kan opgedeeld worden in twee soorten schade. We hebben materiële schade en immateriële schade. We zullen hieronder dieper ingaan op de verschillende posten die vallen onder materiële en immateriële schadeposten. Deze kostenposten zullen worden uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappij van de tegenstander. Dit zal dan onder andere gebeuren door middel van smartengeld na een aanrijding met een fiets.

Materiële schade

 • Beschadigde of kapotte fiets.
 • Kleding en accessoires.
 • Persoonlijke bezittingen.
 • Medische kosten.
 • Verlies van inkomsten.

Immateriële schade

 • Fysiek letsel.
 • Emotioneel leed.
 • Verlies van levenskwaliteit.
 • Toekomstige gevolgen

Na een aanrijding met een fiets kunnen er veel dingen zijn gebeurd. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat u hier letsel aan over heeft gehouden, maar het is wel van groot belang dat dit letsel wordt behandeld. Of het nu materiële schade zoals een kapotte fiets is of immateriële schade zoals een whiplash is. In beide gevallen moeten de problemen worden opgelost.

Een schadevergoeding krijgen na een aanrijding als fietser is in veel gevallen vanzelfsprekend. Zoals eerder vermeld valt een fietser onder de ‘zwakke verkeersdeelnemers’ wet en zal hierdoor meer zijn beschermd. Mocht u zich nu afvragen wat uw situatie is met betrekking tot dit soort ongelukken of ander soort ongelukken? Raadpleeg vooral ons contactformulier zodat wij u kunnen helpen met betrekking tot schade.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram