100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Wat zijn de symptomen bij een verwaarloosde whiplash?

Table of contents

In de wereld van vandaag, waar auto-ongelukken helaas een veelvoorkomend fenomeen zijn, horen we vaak de term 'whiplash'. Maar wat betekent het eigenlijk als we spreken over een verwaarloosde whiplash? Belangrijker nog: welke symptomen kunnen wijzen op zo'n verwaarlozing? In deze blog duiken we dieper in de materie, leggen we de cruciale aspecten van een whiplash uit, de symptomen ervan, en wat te doen bij een verwaarloosde whiplash, inclusief informatie over schadevergoeding.

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een letsel aan de nek, veroorzaakt door een plotselinge, krachtige beweging van het hoofd. Dit resulteert in een 'over verrekking' van de nekspieren en -banden, veelal voorkomend bij auto-ongelukken. Een whiplash kan variëren in ernst, van mild tot zeer ernstig, waarbij de behandeling en het herstel sterk afhankelijk zijn van de ernst van het letsel.

Symptomen van een whiplash

De symptomen van een whiplash kunnen uiteenlopen. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende symptomen:

 • Nekpijn
 • Stijfheid in de nek
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Verandering van uw karakter
 • Ontregeling autonome zenuwstelsel
 • Vermoeidheid
 • Slecht slapen
 • Moeite met concentreren
 • Misselijkheid
 • Algemene griepsymptomen
 • Problemen met uw geheugen

Deze symptomen verschijnen meestal binnen 24 uur na het incident, maar in sommige gevallen kunnen ze ook pas na enkele dagen tot weken duidelijk worden. We raden aan om altijd een medisch professional te raadplegen wanneer u vermoedt last te hebben van een whiplash. Anders kan namelijk het onderstaande gebeuren. Wilt u meer weten over de symptomen? We hebben een specifiek gerichte blog over hoe een whiplash aanvoelt geschreven. Onze specialisten bij Letselschadezorg hebben alle kennis in huis om u verder te helpen, op zowel juridisch als informatief gebied!

Verwaarloosde whiplash

Wanneer de symptomen van een whiplash niet serieus worden genomen of de behandeling wordt uitgesteld kan dit leiden tot een verwaarloosde whiplash. De gevolgen van een verwaarloosde whiplash zijn vaak ernstiger en kunnen leiden tot het volgende:

 • Chronische pijn bij de geraakte spieren of banden
 • Beperkte mobiliteit van de nek met mogelijke permanente schade
 • Langdurige neurologische problemen, zoals zicht problemen of ernstig concentratieverlies

Het is daarom van groot belang om bij de eerste tekenen van een whiplash medisch advies in te winnen en de aanbevolen behandeling te volgen!

Verwaarloosde whiplash kan invloed hebben op de menstruatiecyclus

Dat een whiplash invloed kan hebben op de menstruatiecyclus, wordt duidelijk door de diverse klachten die vrouwen kunnen ervaren na zo'n letsel. Deze zijn onder meer:

 • Verhoogde pijn tijdens de menstruatie
 • Wijzigingen in de menstruatiecyclus
 • Zwaardere menstruatiebloedingen dan gebruikelijk
 • Koude rillingen
 • Toegenomen prikkelbaarheid

Deze symptomen behoren tot de meest voorkomende fysieke ongemakken na een whiplash. Toch is er een groot aantal aan symptomen geassocieerd met dit letsel die vaak over het hoofd worden gezien. Het niet erkennen of minimaliseren van deze klachten kan ernstige psychologische gevolgen hebben u. Dit komt vooral doordat het gevoel van niet begrepen of serieus genomen te worden hierdoor alleen maar toeneemt. Ook hierbij geldt dus: mocht u dit ervaren, zorg ervoor dat uw whiplash geen verwaarloosde whiplash en spreek met een medisch professional!

Schadevergoeding eisen voor een verwaarloosde whiplash?

Als u te maken heeft met de gevolgen van een verwaarloosde whiplash, vooral als deze is veroorzaakt door een ongeval dat niet uw schuld was, kunt u recht hebben op schadevergoeding. Deze schadevergoeding kan helpen bij het dekken van medische kosten, verlies van inkomen en andere gerelateerde kosten. Het is belangrijk om juridisch advies, wat hier gratis kan, in te winnen om uw rechten en de mogelijkheden voor compensatie te begrijpen.

Het herkennen en adequaat behandelen van een whiplash is cruciaal om langdurige schade te voorkomen. Wees alert op de symptomen van een verwaarloosde whiplash en aarzel niet om professionele hulp te zoeken. Uw gezondheid en welzijn staan voorop.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram