100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Wat doet een letselschade advocaat?

Table of contents

Een letselschade advocaat is een juridisch expert die u kan helpen bij het claimen van een vergoeding voor de schade die u heeft geleden door een ongeval of een medische fout.

Hij of zij kan u adviseren over uw rechten, de aansprakelijkheid van de tegenpartij, de hoogte van uw schadevergoeding en de beste manier om uw zaak af te handelen. Lees meer over wat een letselschade advocaat is en doet, en wanneer u er een nodig heeft.

Wat is een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is een advocaat die gespecialiseerd is in het recht dat betrekking heeft op schadevergoeding voor lichamelijk of geestelijk letsel. Letselschade kan ontstaan door allerlei oorzaken, zoals verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, dierenbeten, medische fouten of beroepsziekten.

De letselschade advocaat behartigt in dergelijke situaties de belangen van het slachtoffer of de nabestaanden, en probeert een zo hoog mogelijke vergoeding te krijgen voor de geleden schade.

Deze schade kan bestaan uit materiële schade, zoals medische kosten, reiskosten, inkomensverlies of aanpassingen aan de woning, maar ook uit immateriële schade, zoals pijn, verdriet, angst of verminderde levensvreugde.

Wat betekent de titel 'letselschade advocaat'?

De titel letselschade advocaat is een beschermde titel die alleen mag worden gevoerd door leden van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). De LSA is de grootste en oudste specialisatievereniging op het gebied van letselschaderecht in Nederland.

Om lid te worden van de LSA moet een advocaat voldoen aan strenge eisen op het gebied van opleiding, ervaring, kwaliteit en integriteit. Een LSA-advocaat moet zich bovendien voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Als u kiest voor een LSA-advocaat, kunt u er dus van uitgaan dat u te maken heeft met een echte specialist die uw zaak deskundig en zorgvuldig zal behandelen.

Verschil tussen een letselschade advocaat en jurist?

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door de schuld van een ander, is het belangrijk om te begrijpen hoe juridische professionals u kunnen bijstaan in het proces om rechtvaardige compensatie te krijgen.

In dit verband zijn er twee belangrijke experts: letselschade advocaten en letselschade juristen. Hieronder wordt uitgelegd wat elk van hen doet en welke rol ze spelen bij het waarborgen van uw rechten.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is een juridisch expert die u kan bijstaan als u letselschade heeft opgelopen door de schuld van een ander. Hij of zijn kan u helpen met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het berekenen van uw schadevergoeding en het onderhandelen met de verzekeraar.

Daarnaast kan een letselschade advocaat ook voor u procederen bij de rechter als dat nodig is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de aansprakelijkheid wordt betwist, als er een getuigenverhoor moet plaatsvinden of als er een deskundigenbericht moet worden opgesteld. Een letselschade advocaat heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd en is beëdigd tot advocaat.

Wat doet een letselschade jurist?

Een letselschade jurist is ook een juridisch expert die u kan bijstaan als u letselschade heeft opgelopen door de schuld van een ander. Net als een advocaat kan een jurist u helpen met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het berekenen van uw schadevergoeding en het onderhandelen met de verzekeraar.

Echter mag een letselschade jurist niet voor u procederen bij de rechter, tenzij het gaat om een kantonzaak waarbij het belang niet meer dan 25.000 euro bedraagt. Een letselschade jurist heeft wel een rechtenstudie afgerond, maar is niet beëdigd tot advocaat.

Wanneer moet je een letselschade advocaat inschakelen?

Er zijn verschillende situaties waarin het verstandig is om een letselschade advocaat in te schakelen. Vooral wanneer het gaat om complexe gevallen waarin ernstig letsel is ontstaan en/of tegenpartijen niet mee willen werken. Zo kan het verstandig zijn om een letselschade advocaat in te schakelen in de volgende situaties:

  • U heeft ernstig letsel opgelopen door een ongeval of een medische fout, waardoor u blijvende gevolgen ondervindt, zoals een handicap, een verminderde arbeidsongeschiktheid of een verlies aan levensvreugde.
  • U heeft te maken met complexe juridische kwesties, zoals meerdere aansprakelijke partijen, onduidelijke causaliteit, verjaringstermijnen, buitenlandse wetgeving of internationale verdragen.
  • U heeft te maken met een tegenpartij die niet wil meewerken, die uw schade betwist, die geen aansprakelijkheidsverzekering heeft of die failliet is gegaan.
  • U heeft te maken met een verzekeraar die u onder druk zet om akkoord te gaan met een te lage schadevergoeding, die u onvolledig informeert, die uw dossier vertraagt of die uw privacy schendt.
  • U heeft behoefte aan persoonlijke begeleiding, juridisch advies op maat en professionele ondersteuning bij het afhandelen van uw zaak.

Wanneer moet je geen letselschade advocaat inschakelen?

Heeft u licht letsel opgelopen, is het duidelijk wie er aansprakelijk is en is de tegenpartij bereid om mee te werken aan een passende oplossing, dan is een letselschade advocaat meestal overbodig.

In deze situaties kunt u wellicht volstaan met de hulp van een letselschade jurist, die u ook kan bijstaan bij het claimen van een schadevergoeding, maar die geen advocaat is.

Een letselschade jurist werkt meestal voor een lager tarief dan een letselschade advocaat, en kan u ook gratis of tegen een gereduceerd tarief helpen als u een rechtsbijstandverzekering heeft.

Wat kost een letselschade advocaat?

De kosten van een letselschade advocaat hangen af van verschillende factoren, zoals de complexiteit van uw zaak, de duur van de behandeling, de hoogte van de schadevergoeding en de wijze van betaling. Er zijn verschillende manieren om de kosten van een letselschade advocaat te betalen. Afhankelijk van de wijze van betaling kunnen de kosten variëren.

Betaling op basis van uurtarief

Met een vast uurtarief betaalt u de advocaat per uur dat hij of zij aan uw zaak besteedt. Dit bedrag kan variëren van €150 tot €300 per uur, afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de advocaat. U kunt vooraf een inschatting vragen van het aantal uren dat nodig is voor uw zaak, en afspreken dat u op de hoogte wordt gehouden van de voortgang.

Resultaatafhankelijke beloning

Spreekt u af om op basis van een resultaatafhankelijke beloning te werken, dan betaalt u een lager uurtarief dan normaal, maar als u een schadevergoeding krijgt, betaalt u een extra bedrag bovenop het uurtarief.

Dit extra bedrag is meestal een percentage van het verschil tussen het bedrag dat de verzekeraar aanbood en het bedrag dat u uiteindelijk kreeg. Deze methode is toegestaan voor LSA-advocaten, mits dit in redelijke verhouding staat tot het geleverde werk.

No cure no pay

De no cure no pay methode is een veelgebruikte methode van betaling bij letselschadezaken. U betaalt dan alleen als u een schadevergoeding krijgt. Krijgt u een schadevergoeding, dan betaalt u een percentage van het bedrag dat u ontvangt, meestal tussen de 10% en 40%.

Dit percentage wordt vooraf afgesproken met de advocaat. Als u geen schadevergoeding krijgt, betaalt u niets. Deze methode is echter niet toegestaan voor LSA-advocaten, omdat dit in strijd is met de gedragsregels voor advocaten. Een letselschade jurist kan u deze methode wel aanbieden.

Waarom kiezen voor een letselschade advocaat van Letselschadezorg.nl

Letselschadezorg.nl is een online platform dat u in contact brengt met de beste letselschade advocaten in Nederland. Als u kiest voor een letselschade advocaat van Letselschadezorg.nl, profiteert u van de volgende voordelen:

  • U krijgt gratis en vrijblijvend advies over uw zaak en uw mogelijkheden.
  • U wordt gekoppeld aan een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat die bij u in de buurt werkt.
  • U wordt persoonlijk begeleid en ondersteund door uw advocaat gedurende het hele traject.
  • U krijgt de maximale schadevergoeding waar u recht op heeft.
  • U betaalt geen of lage kosten voor de juridische hulp, afhankelijk van uw situatie.

Wilt u weten wat een letselschade advocaat van Letselschadezorg.nl voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op of plan een afspraak in om langs te komen. Wij staan voor u klaar om u te helpen bij uw letselschadezaak.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram