100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Letselschade: tegenpartij reageert niet, wat nu?

Table of contents

Letselschade kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, waarbij de juiste afwikkeling van groot belang is. Helaas komt het weleens voor dat de tegenpartij niet reageert op claims, wat voor veel frustratie en onzekerheid kan zorgen.

Op deze pagina bespreken we de stappen die genomen kunnen worden wanneer de tegenpartij niet reageert op een letselschade claim. We kijken hierbij naar de rol van de advocaat, de verzekering en geven inzicht in hoe lang een schadeafwikkeling mag duren.

Wat als de tegenpartij niet reageert bij letselschade?

Als u letselschade heeft opgelopen door het toedoen van een ander, heeft u recht op een schadevergoeding van de tegenpartij. Maar wat als de tegenpartij niet reageert op uw claim?

Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het ontkennen van de aansprakelijkheid, het betwisten van de hoogte van de letselschade, of het negeren van uw brieven. In dat geval kunt u een aantal stappen ondernemen om uw recht te halen.

  1. Documenteer alles: Zorg ervoor dat je alle communicatie en correspondentie met de tegenpartij goed documenteert. Dit omvat e-mails, brieven en notities van telefoongesprekken.
  2. Schakel een advocaat in: Een gespecialiseerde letselschade advocaat kan van onschatbare waarde zijn in deze situatie. Zij hebben de expertise om de zaak op te pakken en de belangen van het slachtoffer te behartigen.
  3. Neem contact op met de verzekeraar: Laat de verzekeraar van de tegenpartij weten over de situatie en de ernst van het letsel. Zij kunnen druk uitoefenen op de tegenpartij om de zaak serieus te nemen.
  4. Blijf geduldig maar assertief: Hoewel het afhandelen van letselschadeclaims tijd kan vergen, is het belangrijk om geduldig te blijven. Blijf echter ook assertief in het nastreven van een rechtvaardige oplossing.
  5. Overweeg juridische stappen: Als alle andere pogingen om contact te leggen met de tegenpartij vruchteloos blijven, kan het noodzakelijk zijn om juridische stappen te ondernemen om de zaak vooruit te helpen.

Verzekering van de tegenpartij reageert niet

In veel gevallen is de tegenpartij die het ongeval heeft veroorzaakt verzekerd voor aansprakelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (BAV).

Als u letselschade heeft opgelopen door het toedoen van een verzekerde tegenpartij, kunt u uw claim indienen bij de verzekeraar van de tegenpartij. De verzekeraar zal dan namens de tegenpartij uw claim beoordelen en afhandelen.

Maar wat als de verzekeraar van de tegenpartij niet reageert op uw claim? Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld, de verzekeraar heeft meer tijd nodig om uw claim te onderzoeken, de verzekeraar betwist de aansprakelijkheid of de hoogte van uw schade, of de verzekeraar probeert u af te schrikken of af te wachten.

Hoe dan ook, het is erg vervelend als u geen reactie krijgt van de verzekeraar, want dit betekent dat uw schadeafwikkeling wordt vertraagd of zelfs wordt geblokkeerd. Ook hier geldt dat het raadzaam is om een letselschade advocaat in te schakelen.

Een letselschade advocaat kan namens u contact opnemen met de verzekeraar en aandringen op een snelle en adequate reactie. Ook kan een letselschade advocaat juridische drukmiddelen gebruiken om de verzekeraar tot actie te dwingen, zoals het sturen van een sommatiebrief of het starten van een gerechtelijke procedure.

Advocaat van de tegenpartij reageert niet

Mocht de tegenpartij in uw letselschadezaak een advocaat in de armen hebben genomen, dan mag u ervan uitgaan dat deze na de aansprakelijkheidsstelling binnen 14 dagen reageert op uw claim.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat u geen reactie ontvangt van de advocaat van de tegenpartij. Als dit het geval is, dient u zo adequaat mogelijk stappen te ondernemen. Het inschakelen van een letselschade advocaat is dan een belangrijke eerste stap.

Een letselschade advocaat zal namens u handelen en onderhandelen met de advocaat van de tegenpartij. Aangezien het een juridische kwestie betreft, kunt u in dergelijke gevallen beter niet namens uzelf handelen. Zo voorkomt u namelijk dat u akkoord gaat met een te lage schadevergoeding.

Hoelang mag de schadeafwikkeling duren?

Een veelvoorkomende vraag in dit soort situaties is; "Hoe lang mag de afhandeling van letselschade duren?" Er is geen vaste, wettelijke termijn voor de schadeafwikkeling bij letselschade, maar er zijn wel enkele richtlijnen die zijn opgenomen in de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL).

Volgens de GBL moet de aansprakelijke partij of diens verzekeraar binnen 14 dagen reageren op een aansprakelijkstelling. Ook moet de verzekeraar binnen 14 dagen na de erkenning of de definitieve vaststelling van de schade de schadevergoeding uitbetalen. Daarnaast moet de verzekeraar regelmatig contact houden met het slachtoffer en voortvarend handelen bij de behandeling van de zaak.

Het is in alle gevallen belangrijk dat er voortgang wordt geboekt in een letselschadezaak. Indien de tegenpartij blijft zwijgen en er geen vooruitgang wordt geboekt, is het noodzakelijk om juridische stappen te overwegen. Dit is echter een laatste redmiddel wanneer u er met de tegenpartij, diens verzekeraar of advocaat niet uitkomt.

Schakel direct juridische hulp in

Dat een tegenpartij niet reageert bij het claimen van letselschade is geen veelvoorkomend probleem, maar het komt in de praktijk helaas weleens voor. Het kan zijn dat de tegenpartij zelf of de verzekeraar van de tegenpartij niet reageert op uw claim, waardoor uw schadeafwikkeling wordt vertraagd of zelfs wordt geblokkeerd.

Ongeacht of de tegenpartij wel of niet reageert op uw claim, is het nooit onverstandig om een letselschade jurist in te schakelen. Als u kiest voor een letselschade expert van Letselschadezorg.nl worden al uw zorgen uit handen genomen.

Het grote voordeel van onze dienst is dat u hier geheel gratis gebruik van kunt maken. Wij werken namelijk op basis van no cure no pay, wat inhoudt dat onze diensten alleen betaald hoeven te worden als wij erin slagen om een schadevergoeding voor u te claimen. Bovendien dienen de kosten voor juridische hulp dan ook betaald te worden door de tegenpartij.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen bijstaan in uw letselschadezaak. Voorkom juridische conflicten en laat uw letselschadezaak over aan onze experts. Zo weet u zeker dat u een schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram