100% Gratis Juridisch Advies
Hoogst mogelijke Schadevergoedig
15 Jaar Ervaring

Waarmee kunnen we je helpen?

Vergoeding bereken
Meld mijn schade

Contact

Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00
info@letselschadehulp.nl
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Belangenbehartiger bij letselschade

Table of contents

Als het gaat om het afhandelen van letselschadezaken, is het van cruciaal belang om de juiste belangenbehartiger aan uw zijde te hebben. Een belangenbehartiger bij letselschade kan een essentiële rol spelen in het verkrijgen van rechtvaardigheid en een passende vergoeding.

Op deze pagina vertellen we u meer over wat een belangenbehartiger bij letselschade precies inhoudt, welke taken deze professional op zich neemt en waarom hun expertise van onschatbare waarde is in dergelijke situaties.

Wat is een belangenbehartiger bij letselschade?

Een belangenbehartiger bij letselschade is een juridische professional die zich specifiek richt op het vertegenwoordigen van slachtoffers die letsel hebben opgelopen als gevolg van een ongeval of incident.

Deze experts hebben diepgaande kennis van de complexe juridische aspecten die betrokken zijn bij letselschadeclaims en zijn ervaren in het omgaan met verzekeringsmaatschappijen en andere betrokken partijen.

De belangenbehartiger fungeert als een betrouwbare adviseur en pleitbezorger voor het slachtoffer, waarbij hun voornaamste doel is om de belangen van de cliënt te behartigen en ervoor te zorgen dat zij de juiste vergoeding ontvangen voor geleden schade. Ook kan een medisch adviseur met verstand van letselschade hierbij van dienst zijn.

Wanneer schakelt u een belangenbehartiger in?

U schakelt een belangenbehartiger in als u letselschade heeft opgelopen door een ongeval of een medische fout waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Een belangenbehartiger kan u helpen bij het claimen van een schadevergoeding bij de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. 

Ook kan een belangenbehartiger u informeren, adviseren, ondersteunen en begeleiden bij het afhandelen van uw letselschadezaak. Een belangenbehartiger heeft de kennis en ervaring om uw belangen op de best mogelijke manier te behartigen.

Het is verstandig om een belangenbehartiger zo snel mogelijk in te schakelen, zodat u niet in een onzekere of zwakke positie komt tegenover de tegenpartij of diens verzekeraar. Bovendien kunt u zich dan volledig focussen op uw herstel.

Wat doet een belangenbehartiger bij letselschade?

Een belangenbehartiger bij letselschade kan u op verschillende manieren ondersteunen bij het afhandelen van uw letselschadezaak. Zij kunnen onder andere:

 • U informeren en adviseren over uw rechten en plichten;
 • Uw schade inventariseren en berekenen;
 • Bewijs verzamelen en documenteren;
 • De aansprakelijkheid vaststellen en erkend krijgen;
 • Onderhandelen met de tegenpartij of diens verzekeraar;
 • Een voorschot op uw schadevergoeding regelen;
 • Een minnelijke regeling treffen of een procedure starten;
 • U begeleiden bij het herstel en de re-integratie;
 • U doorverwijzen naar andere deskundigen, indien nodig.

Een belangenbehartiger neemt dus veel werk uit handen en zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Waarom is een goede belangenbehartiger bij letselschade belangrijk?

Het inschakelen van een letselschade belangenbehartiger is niet verplicht, maar wel aan te raden. Een belangenbehartiger heeft namelijk de kennis en ervaring om uw zaak op de juiste manier te behandelen. Zij weten waar u recht op heeft, hoe u uw schade moet onderbouwen en hoe u de beste resultaten kunt behalen.

Daarnaast staat een belangenbehartiger aan uw kant en komt hij/zij op voor uw belangen. De tegenpartij of diens verzekeraar heeft vaak andere belangen en wil de schade zo laag mogelijk houden.

Zij kunnen u onder druk zetten om akkoord te gaan met een te lage vergoeding of proberen om de aansprakelijkheid te betwisten. Een belangenbehartiger kan u hiertegen beschermen en de onderhandelingen voor u regelen.

Hoe vind ik de juiste letselschade belangenbehartiger?

Het vinden van de juiste letselschade belangenbehartiger begint bij het vaststellen van de ernst van uw situatie. Afhankelijk van de ernst van uw letsel en het ongeval dat plaats heeft gevonden, kunt u bepalen wat voor soort belangenbehartiger u nodig heeft.

We kunnen namelijk onderscheid maken in letselschade juristen en letselschade advocaten. Beiden kunnen u ondersteunen in het afhandelen van uw letselschadezaak. Echter, het verschil tussen een letselschade jurist en een letselschade advocaat zit hem in de bevoegdheden en kosten.

 • Een letselschade jurist is gespecialiseerd in het regelen van letselschadezaken. Zij mogen u alleen in buitengerechtelijke procedures bijstaan, dus niet in een rechtszaak. Letselschade juristen moeten zich houden aan bepaalde kwaliteitseisen en zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS), het Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE) of het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL).
 • Een letselschade advocaat is ook een jurist, maar daarnaast ook lid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Zij mogen u in alle soorten procedures bijstaan, ook bij de rechtbank, het gerechtshof of de Hoge Raad. Letselschade advocaten moeten zich houden aan strenge gedragsregels en zijn onderworpen aan tuchtrecht.

Wat zijn de kosten van een belangenbehartiger bij letselschade?

De kosten van een belangenbehartiger bij letselschade zijn afhankelijk van de situatie. In de meeste gevallen worden de kosten van de belangenbehartiger vergoed door de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Dit zijn de zogenaamde buitengerechtelijke kosten.

Deze kosten moeten wel redelijk zijn en in verhouding staan tot de omvang van de schade. Als er een rechtszaak nodig is, kunnen er extra kosten zijn, zoals griffierechten of proceskosten. Deze kosten worden niet altijd volledig vergoed.

Schakel een belangebehartiger van Letselschadezorg.nl in

Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval of een medische fout waarvoor iemand anders aansprakelijk is? Dan heeft u recht op een eerlijke en volledige schadevergoeding. Maar hoe kunt u deze claimen? En waar moet u allemaal rekening mee houden? Het antwoord is simpel: schakel een belangenbehartiger in!

Bij Letselschadezorg.nl kunt u gratis en vrijblijvend een belangenbehartiger inschakelen voor uw letselschadezaak. Onze letselschade juristen zijn gespecialiseerd in het verlenen van juridische hulp aan slachtoffers van letselschade. Daarbij werken wij op basis van no cure no pay, wat betekent dat u niets hoeft te betalen als u geen schadevergoeding krijgt.

Met een team van ervaren en deskundige letselschade experts, juristen en advocaten staan we voor u klaar. We bieden u persoonlijke begeleiding en ondersteuning, van het eerste contact tot de afronding van uw zaak. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Bovendien kunt u zich dan volledig richten op het herstel, wel zo fijn!

Zij gingen u voor

Onze cliënten delen hen verhalen
Uitstekend
Een score van 4,7 uit 5 op basis van 391 reviews

Hoeveel Letselschadevergoeding
kunt u krijgen?

U kunt dit geheel vrijblijvend aanvragen en binnen 1 dag ontvangen!
Letselschade advocaat Vincent

Neem contact
met ons op

Rotterdam Building
Microlab - 11de verdieping
Aert van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam

KVK: 81777833
BTW: NL863400589B01
Mail: info@letselschadezorg.nl
Bel ons 085 060 0249
Bereikbaar tussen 08:00 en 18:00

Contactformulier

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram